Amíg nem tisztázzák

 2010.06.04. 09:24

Wieszt János, a XI. kerület szocialista frakciójának vezetője nem emlékezett, aztán szánalmas magyarázatokat adott arra, mi is volt az a jelenet, amikor egy kérelmező egy vastag borítékkal megkínálja, megnevezi az összeget, ő pedig titokzatosan mosolyog és bólogat. Ha ez nem korrupciós tettenérés, akkor olyan nincs is. Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke időt adott, hogy Wieszt tisztázza magát, azt mondta, hogy ha nincs  "egy életszerű és hihető története, ami cáfolja azt, ami a videóból elég könnyen interpretálható", akkor nem illeti meg semmilyen védelem, és nincs helye a szocialisták között. Hogy mit mondott erre Wieszt? „Saját pártom hozott nehéz helyzetbe, miközben a becsületemet védem egy aljas és nemtelen támadással szemben". És maradt a posztjain.

David Laws brit pénzügyminiszter-helyettes ügye nem tűnik ennyire durvának: ő 2006 és 2009 között összesen több mint 40 ezer fontot vett fel költségtérítésként arra a lakásra, amelyet James Lundintől bérelt. Lundin egyben a szeretője is volt. Laws egyből lemondott, s úgy tűnt, nagy kő esik le a szívéről, hogy szexuális orientációját már nem kell titkolnia. A politikába aligha fog visszatértni. Főnöke, Nick Klegg azt mondta, biztos benne, hogy Laws tisztázni fogja magát – de egyetértett az eltűnésben.

Miért nem lehet nálunk is a lemondással kezdeni? Aztán, ha sikerül a tisztázás, gyerünk tovább. Ha nem, Kistarcsán vagy a szegedi Csillagban is van ágyikó és meleg kaja.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr432055438

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újbudán megmozdult valami 2010.06.19. 14:22:30

Kemény napok járnak a korrupció gyanújába került képviselőkre. Wieszt Jánost ma bilincsben vitték el a nyomozók. Most már csak az az érdekes, hogy vajon mikor és miről fog vallani János. Hogy ez nem egyszemélyes buli volt, abban biztosak lehetünk.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása