Mert kell egy csapat

 2010.02.05. 11:43

Minarik Ede, mosodás az egyik kedvenc figurám, pláne mióta szállóigévé nőtt mondata, miszerint „kell egy csapat” folyton igazolódni látszik.

Növekvő szervezetként a TI Magyarország napjai igencsak pörögnek. Ha azt mondom, él az EMKE Irodaház 6. emelete és ez csak nyüzsgőbb lesz, nem túlzok. A már korábban beharangozott irodáinkat kezdjük belakni. Megnőtt a tér, de a most már csapatostul felbukkanó, segíteni akaró önkénteseink szépen megtöltik.

És van a ’mag’, a csapat. Egy közösség, amihez már három hónap után jó tartozni. A képlet egyszerű, mégis ritka. Kevés az olyan összetartó közeg, ahol a jó szó, a köszönöm, a kérlek, az őszinte érdeklődés és a nevetés magától értetődik. Tudunk egymásról, segítünk egymásnak és kellő öniróniával vészeljük át a fejünk fölött néha összecsapó hullámokat.

A közelmúltban két kiemelkedő esemény is volt, melyeken mint csapat igencsak jól teljesítettünk. A december 9-i anti-korrupciós világnap szinte minden percében izgalmat jelentett, egyben azt is tökéletesen megmutatta, milyen az, amikor mindenki a legjobbat hozza ki magából. A másik ilyen emlékem egy sokkal meghittebb búcsúkoccintás nem is olyan régről. Kedden este Tóth Kinga kollégánk egészségére ittunk, aki immáron teljes állásban a Freedom House csapatát erősíti projektasszisztensként. Most is ott volt mindenki. Kivétel nélkül. Ilyen egyszerű.

Sok sikert, Kinga! Minden jót!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr11731317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prepi 2010.02.05. 13:13:28

Szuper írás,egyszerű de nagyszerű!Az ilyen lelkesítő szövegek visznek előbbre mindent.Fine!

Sarah1981 2010.02.06. 14:26:58

@prepi: Azért nem minden a lelkesítés,önkormányzati dolgozóként mondhatom hogy mindent jog szabályoz,amit az Országgyűlés szavaz meg,ezt a mozgásteret kell a civil szféra javára növelni.

prepi 2010.02.06. 16:36:42

@Sarah1981:Igen de a sorrend nem az hogy
1.,javaslatot nyújtok be.
2.,tömegbázist növelek. Hanem
1.,tömegbázist kiépítek/ahogy írtad reklám stb/
2.,majd a bázissal/több százezer embert értek/a hátam mögött,javaslatot nyujtok be,mert akkor van erő mögöttem.Hozzáteszem Sarah hogy a nem nagyon értek hozzá,csak stratégiailag néztem,laikusként.Bocs.zoli
süti beállítások módosítása