Remélem

 2009.12.24. 12:44

Remélem, mindenki a halászlé és bejgli illatának mámorában olvassa e sorokat. Így talán senkinek nem fog feltűnni, hogy életem első blogját írom éppen.

Hozzám olyan iramban robogott a Karácsony, hogy még nem volt időm magamhoz térni. Néhány munkahely és némi tapasztalat után elmondhatom, hogy Transparency-s létem első három hónapja hihetetlen tempóval telt. Mire magamhoz tértem, rendezvényeket szerveztem és új kollégáimmal az országot jártam. Az ’átláthatóbb közbeszerzések’ vidéki körútja során Szegeden, Debrecenben, Balatonszemesen és Budapesten tartottunk szemináriumot, érkezésem előtt pedig két állomás volt még: Eger és Pécs. Egyszóval rajtunk nem múlt, hogy a régiók szakemberei megismerjék az átláthatósági megállapodás adta lehetőségeket. A záró, budapesti eseményre a TI berlini szakértőjét is meghívtuk, Marcela Rozo a közbeszerzésekkel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatokról számolt be.

Igazságszolgáltatási reformintézkedések témában eddig Győrött és Debrecenben jártunk, ahol az Ítélőtáblákkal együttműködve tartottunk fórumokat. Vitaindítóink Hack Péter, Fleck Zoltán és Navratil Szonja voltak.

A vidéki események közül a legemlékezetesebb a debreceni diákoknak tartott előadásunk volt. Számítunk a fiatalokra, így mindig élünk a lehetőséggel, ha hallgatóknak beszélhetünk a TI és a TI Magyarország munkájáról. Ezen az ominózus előadáson nagyjából százötvenen voltak ránk kíváncsiak. Én még ennyi embert előadóban nem láttam, diákok ültek minden sarokban, minden talpalatnyi helyen, lépcsőn, ajtóban. És figyeltek és kérdeztek. Nagy élmény volt!

Természetesen az antikorrupciós napról sem feledkezhetünk meg, amely méltó zárása volt az évnek, a rendkívül pörgő, eseménydús hónapoknak. A visszajelzések dicsérők, a nap kerek egészt alkotott, mi pedig jóleső fáradtsággal nyugtáztuk: minden perc megérte.

Az újév új helyen talál bennünket, következő állomáshelyünk jóval tágasabb helyet biztosít a növekvő szervezetnek. Bár még semmi nem hivatalos, így bejelenteni sem én szeretném, de, ha az új iroda olyan lesz, amilyennek láttuk, akkor nagyon jó dolgunk lesz, a TI Magyarország méltó helyen kezdheti az új esztendőt.

Mindenkinek Békés Karácsonyt és átláthatóbb 2010-et!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr111620363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása