Több kérdés, mint válasz

 2009.12.08. 15:14

Amit a híradásokból tudunk: valaki még tavasszal jelentette a rendőrségnek, hogy a BKV és a Budapest Airport kitalált munkákért fizet hétszámra milliókat valamiféle ügyvédi irodáknak. A hivatalból szemérmes híradások, hiszen még csak gyanúról van szó, nem írnak nevet, csak azt említik, hogy a két vállalat jogi igazgatóját vitték el a rendőrök bilincsben. Egyikőjük elkapásáról még egy szép, regényes részletet is megtudhattuk: SZ. Gy.-t egy harmadik kerületi bevásárlóközpont parkolójáb an kapcsolták le, miután átvett 10 millió forintnyi kenőpénzt. 

A híradásokban nem szerepel, de három percnyi guglizás után bárki láthatja, a BKV honlapján még ma is ott virít Sziebert György jogi igazgató képe, (www.bkv.hu/bkvzrt/menedzsment.html), és a vázlatos életrajzból a két vállalat közti személyes kapocs is fölsejlik: Sziebert nem egészen négy esztendeje még a reptéri üzemanyag-ellátó kft. felügyelőbizottságában ücsörgött, aztán a ferihegyi minibuszokat üzemeltető cég feje lett. Ezekből az időkből ismerhette a másik letartóztatott jogi igazgatót, a kedves mosolyú Rényi-Vámos Krisztinát (www.bud.hu/rolunk/management), akivel nyilván a reptéri munkahely elhagyása után is kapcsolatban maradt. So far, so good, ahogy a művelt francia mondja. 

Nekem érdekesebb, amit (még?) nem tudunk: minek köszönhette Sziebert meredeken fölszálló karrierjét? Ki dobta föl őt és kedves társát? Vajon a két jogi igazgató saját szakállára dolgozott avagy főnökeik, a BKV-nál a magyar állami vállalatok menedzser-dzsolidzsókere, Kocsis István, az Airportnál a Düsseldorfból idekerült Jost Lammers is aláírták az ügyvédi irodáknak szóló álmegrendeléseket? És: melyek voltak ezek az ügyvédi irodák? Letartóztatták-e főnökeiket vagy legalább az ottani aláírókat? Kiknek jutott az imígyen elfolyatott pénzből? Mennyi folyt el egyáltalán? 

És nem tudjuk, hogy a magyar rendőrséget, amely tapasztalataim szerint nem nagyon szeret / nem nagyon képes nyomozni (főleg nem, ha bűnesetekről van szó), mi vitte rá arra, hogy ezúttal rendesen, több mint fél évet foglalkozzon ezzel az üggyel? Ki szólhatott rájuk és mit mondott? Örülni fogok, ha megtudom. Tényleg.  

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr281583523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása