Mit hoz a jövő?

 2010.04.19. 12:31


Noha a parlamenti választások második fordulója még nem zajlott le, nagy pontossággal megállapítható, mely párt alakít kormányt, illetve mely pártok, mekkora frakcióval kerülnek a parlamentbe.

A Transparency International új politikai környezetben, légkörben kell, hogy folytassa küzdelmét a korrupció ellen. Több kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban: a nagy parlamenti többséggel megalakuló kormány mennyire lesz hajlandó meghallgatni a civilek javaslatait, illetve hajlandó lesz-e konzultálni velük, kész lesz-e a kritikai észrevételek elfogadására, megvitatására? Hajlandó lesz-e a párt- és kampányfinanszírozásról az összes érdekelt fél szempontjainak figyelembevételével tárgyalni vagy erőből viszi át javaslatait? Mi történik majd a közbeszerzések frontján… és így tovább.

Ha az új kormány vizet prédikál és bort iszik, hasonló sorsa juthat, mint elődje. Bízunk abban, hogy a megalakuló parlament tagjai tanultak elődeik hibáiból és Magyarország elindul a megtisztulás útján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr261933990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása