A TI csapat nőttön nő

 2010.04.09. 10:59


Hömpölygő önkéntes táborunk mellett az irodai csapat is bővül! A párhuzamosan futó projektek, TI események, kutatások, ad hoc ügyek egyre szaporodó száma gondoskodik a napi feszített tempóról, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy új segítséget hívjunk. A meghirdetett igazgatóhelyettesi pozícióra több, mint kétszáz pályázat érkezett. Hihetetlenül sok jó szakember van munka nélkül, vagy szeretne munkát váltani és valami érdemit tenni az országért - merthogy ez a motiváció sok pályázó szájából elhangzott.

Átrágva magunkat a tömérdek önéletrajzon és motivációs levélen arra a döntésre jutottunk, hogy huszonhat potenciális jelentkezőt hallgatunk meg személyesen az első körben. Nem először voltam interjún, de mindig meglepetéssel tölt el, milyen távol eshet egy önéletrajz alapján kialakított kép a valóságtól. Igen, fontos a személyes benyomás csakúgy, mint a megfelelő szakmai háttér, hiszen egy dinamikus, pörgős csapat keresi új kollégáját, egy rendkívül aktuális és fontos ügy pedig következő szakemberét.

Az interjúkkal töltött délutánok sora nem kis figyelmet és koncentrációt követelt, ám a jelentkezők sokszínűsége kárpótolt bennünket. Mert bizony van, amikor az első két perc világossá teszi, hogy nem az adott pályázót keressük és az is megesik, hogy egy jól indult beszélgetés néhány utolsó mondata készteti az embert arcizmai kordában tartására. A „nekem legalább nettó félmillió forint kell havonta ahhoz, hogy ne vágjam fel az ereimet” kijelentés másodpercek alatt újraírja az addig kialakult képet.  A másik kedvencem, a ’szerencsés vagyok, mert elváltam’ mondat persze inkább a vicces, de maradandó kategória. Meglepően sokan reagálnak nyitottan, abszolút bizalmasan az egyik rutin kérdésünkre, amely a munka és magánélet egyensúlyban tartására irányul. Kevés a betanult sablonos válasz, az emberek zöme nyilvánvalóan szereti, ha egy kicsit személyesebb hangvételű a beszélgetés.  Ám ez minket nem tántorít el attól, hogy a jó ember mellett a jó szakembert is keressük, aki majd Noémi mellett koordinálja a csapatot és az egyre szaporodó feladatokat.

Tegnap a kurátorokkal együtt a legjobb öt jelentkezőt hallgattuk meg ismét. Döntés még nem született, de amint sikerrel járunk, természetesen hírt adunk róla. Még néhány nap türelmet kérünk!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr361906799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása