Pártfinanszírozás és az iszap

 2010.10.11. 09:11

Mi megállíthatatlanul mondjuk a magunkét a pártfinanszírozás átláthatatlanságának következményeiről, a politikus pedig hangosan bólogat, néha megölel, de ha kampány van, akkor megértően, de inkább megértést kérve elzárkózik, meg arról beszél, hogy voltak a gonoszok, most meg a jók, talán még hangzatos megoldásokat is bedob, mi meg továbbra is mondjuk, hogy azért ezt már rendbe kéne tenni, sőt, néha a külföld is mondja a magáét, de a politikus továbbra is mosolyog, és megsimogatja a buksinkat. (Értsd: szó szerint!)

De miért is akarná megoldani? Ahogy a kepmutatas.hu roadshownkon Hahn Endre is rámutatott, hogy amíg a választópolgárt nem érdekli a kérdés, addig a politikus se érdekelt annak megoldásában miközben hivatkozott a Transparency felkérésére készült közvéleménykutatásra. Az eredmény sokkoló. 80%-uk egyáltalán nem gondolkodott a problémán, 71%-uk szerint nem is kellene semmilyen közpénzt kapniuk a pártoknak. Így nem fogunk kikényszeríteni érdemi lépést. Érthetővé és megfoghatóvá kell tenni az egészet. Valami szívbe maró kellene! Itt van például a timföldgyártás. Én nem azt mondom, hogy az özönvíz egyenes következménye a hazai pártfinanszírozás problémájának, de azért nagy köze van hozzá, az biztos.

Az Index múlt héten megjelent cikke azt elemzi, hogy kik álltak a MAL Zrt. háttérében, hogyan történt a nem privatizáció és milyen politikai hátszéllel termelték a bauxitot. És ezzel kik jártak jól. Persze aztán az iszapömléshez az is kellett, hogy ne vegyék észre a hibát. Sőt, azért a Levegő Munkacsoport se szóljon bele. És azt se értem, hogyan halmozhatott fel a MAL Zrt. az elmúlt 5 évben milliárdos veszteségeket, úgy hogy a tulajdonosai meg benne vannak a százasban.  Ez már az APEH-nak is sok.  Szóval, rendben volt minden, az a lényeg és akkor jött a természet játéka és ömlött az iszap és fulladtak meg a választópolgárok és semmisültek meg a választók házai.

Ez is csak egy példa, tisztelt választópolgár, hogyha egy párt közvélemény-kutatásának részeként megkérdezik tőled, hogy szerinted szükség lenne-e a pártfinanszírozás átalakítására, akkor tudd, hogy mi a válasz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr812362107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása