KÖZLEMÉNY

 2010.07.05. 14:30

Hivatkozva a Kormány 1140/2010. (VII. 2.) Korm. határozatára a Transparency International Magyarország (TI) felhívja a központi államigazgatási szervek és területi helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei vezetésének figyelmét a TI által kifüggesztésre javasolt nyilatkozatára, melynek kihelyezését a vonatkozó kormányhatározatban megjelölt Nemzeti Együttműködés Nyilatkozat mellé javasoljuk elhelyezni azonos méretben és kerettel.

Ugyanakkor a TI is - tiszteletben tartva az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét – ezt a lehetőséget felajánlja a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének, az Alkotmánybíróság elnökének, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, az országgyűlési biztosoknak, az Állami Számvevőszék elnökének, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, a helyi és kisebbségi önkormányzatok választott testületeinek vezetőinek, a bíróságok elnökeinek és az ügyészségek vezetőinek is.

Átláthatósági Nyilatkozat


(A nyomtatott verzióban a betűtípusról, a betű színéről, de még sorközről is szabadon dönthet a középület vezetője. Háttérképhez a TI írásbeli jóváhagyása szükséges.)

A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után mi köztisztviselők és közalkalmazottak úgy döntöttünk, hogy kinyilvánítjuk elkötelezettségünket a demokratikus intézményrendszerek működése mellett. Szilárd meggyőződésünk, hogy az ország érdeke egy hatékonyan működő közigazgatási rendszer kialakítása és fenntartása. Mi, a közérdek szolgálatában állók működésünket az átláthatóság és az elszámoltathatóság elvének maradéktalan figyelembevételével kívánjuk folytatni. Munkánk során nyilvánosságra hozunk minden közérdekű információt, mert hiszünk abban, hogy a közpénzek hatékony felhasználása a nyilvánosság biztosításával erősíthető. Döntéseinknél kizárólag szakmai szempontokat kívánunk érvényesíteni, mert még mindig hiszünk a hatalmi ágak szétválasztásában. Meggyőződésünk, hogyha a munkánk során a társadalmi nyilvánosság biztosításával járunk el, mi magunk is képesek vagyunk hozzájárulni a korrupció visszaszorításához és ezáltal az ország gazdasági növekedéséhez. Mivel közfeladatot látunk el, az összeférhetetlenség ellenőrizhetősége miatt önként és örömmel teszünk eleget a munkakörömmel kapcsolatos nyilvánosságra hozatali kötelezettségeinknek.    

Szilárd meggyőződésünk, hogy a közpénzek felhasználásának átláthatóságát kikényszerítő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

Ha bármiben bizonytalanok lennénk, nyugodtan fordulhatunk a TI magyarországi szervezetéhez, illetve további információt találhatunk a www.transparency.org honlapon, amely az eltérő politikai környezetben - a fejlett demokráciáktól a különböző diktatúrákig - működő TI tagozatokat tömörítő nemzetközi szervezet honlapja.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr352130951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legyentralala 2010.07.26. 15:55:14

Nagyon bízom az Önök munkájának sikerében. Minden amit itt és a honlapon olvastam igen érdekes. Sok sikert kívánok!
süti beállítások módosítása