Tripláztak a pártok

 2010.05.29. 08:35

A www.kepmutatas.hu oldalon egy virtuális kampányszámlálót nyitott a Transparency International, amely megmutatja, hogy az idei választási kampányban mire hány forintot költöttek a pártok. A becsült adatokat megnézve, láthatjuk, hogy a törvényben megszabott 386 milliós limitet a két nagy párt átlépte. Sőt! Meg is triplázta a költhető összeget.

A kampánymonitorban részletesen szerepelnek a kampányelem tételek is, egyértelműen látszik, hogy a köztéri reklámok és hirdetések vitték el a legnagyobb részét a kampánykiadásoknak. A kihelyezett plakátokat egyébként a választási eljárásról szóló törvény szerint, május 25-ig kell ill. kellett volna eltávolítani. Ha ezt nem teszi a párt, újabb költségekre számíthat, ugyanis az önkormányzat leszedtheti a plakátokat, és az eljárás költségét kiszámlázhatja nekik.

A törvény szerint, szintén a választásokat követő 30 napban kell elkészíteni a pártnak azt a beszámolót is, melyben leírja a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások forrását és felhasználását. Ezekben a beszámolókban derül fény arra is - elméletileg - , hogy a pártok betartották-e a törvényben meghatározott jelöltenkénti 1 milliós limitet. A monitorozás szerint nem...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr702039644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása