485 > 386 és 653 >386

 2010.04.14. 16:58

Április 11-i első forduló előtt és után is pörög a Transparencyvel karöltve a Freedom House és az Eötvös Károly Intézet által vezetett kepmutatas.hu számlálója.

A számok a Fidesz esetén 485, az MSZP-nél 653 -ti. millió forint.  A tövényes határt a két párt már JÓVAL az első forduló előtt átlápte. Ebben a versenybenaz  MSZP tépte először át a célszallagot, a Fidesz csak második lett.

Sajnos azonban az adatokkal kapcsolatban volt egy közkeletű félreértés -holott mi megtettünk minden tőlünk telhetőt az átlátszóságért (ld. a kezdőlap grafikonja alatti kis megjegyzés az adatok feltöltésének üteméről). Az a téves látszat is keletkezhetett, hogy április 11-e előtt csak egy törvénysértő pát van. Ez azonban nem így volt. A Fidesz már rég túllépte ezt a határt a győzelmi kűrtök megszólalása előtt.

De mi ennek az oka?

Nem más, mint az, hogy tényleg hangya módjára kell összegerebjézni (képzavar, de értitek) a pártok költéseit -jellemzően utólag tudunk róla és az is biztos, hogy nem az összes kiadás jut el hozzánk. Speciel a legdrágább tétel, a médiafelületek vásárlása egy hónap késéssel tudjuk feltölteni. Tehát az április 11-i napon abban még nem szerepeltek a márciusi (!) legnagyobb kiadásitételek sem. A végleges adatok pedig hozzávetőleg egy hónappal a második forduló után lesznek meg csak! Magyarán: senkit ne tévesszen meg, hogy most hol állnak a számok: a növekedés üteme egyértelmű. Még az sem kizárt, hogy a számláló kiakad.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlacco.blog.hu/api/trackback/id/tr971921147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KenGuru 2010.04.17. 14:17:21

Jó napot!A fenn említett tények megállapításra kerültek.És akkor most mi a teendő?
Hofi Géza azt mondaná:"Beleesik a farkas a verembe,arra megy a kismalac,és így szól:
-Várj farkas,elmegyek kötélért és kihúzlak!Mire a farkas:
-Nem várok!!!
süti beállítások módosítása